Kerststallententoonstelling 2018

vrijdag, 14 december, 2018 - 13:00 tot woensdag, 26 december, 2018 - 20:00

Elk jaar stelt Gelenaar Theo Van Nueten zijn prachtige collectie kerststallen tentoon tijdens de eindejaarperiode. De stalletjes hebben dit jaar een onderkomen gevonden in een leegstand handelspand op het Geelse marktplein. Je kan ze daar van 14 tot en met 26 december gaan bewonderen.

 

De kerststallen die Theo Van Nueten maakt zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes. Inspiratie vindt hij bij de typische Kempische boerderijen van weleer die zo waarheidsgetrouw mogelijk door hem worden nagebouwd. Het eindresultaat mag dan ook gezien worden. Dankzij een vaste hand en een grote portie geduld heeft Theo ondertussen een mooie collectie kerststallen opgebouwd die hij graag aan het grote publiek laat zien. Enkel de geur van vers hooi moet je er zelf nog bij denken.

 

Pop-up

Omdat ook de drie wijzen meegaan met hun tijd en willen inspelen op de pop-up hype wordt de kerststallententoonstelling dit jaar ondergebracht in een leegstaande handelszaak op Markt 33. Op een boogscheut van de echte kerststal op het marktplein kan je daar de kerststallen komen bekijken en dit van vrijdag 14 december tot en met woensdag 26 december. De tentoonstelling is elke dag open van 13 tot 20 uur. Enkel op maandag 24 en dinsdag 25 december is dat van 10 tot 17 uur. Toegang is gratis. Groepen kunnen de tentoonstelling ook buiten de reguliere openingsuren bezoeken maar dienen hiervoor wel een afspraak te maken met Theo (theo.van.nueten@telenet.be of 0476 / 23 30 11).

 

Kerst uit was

Naast de miniatuurkerststallen van Theo bestaat de tentoonstelling ook uit wassen kerstbeelden van de hand van Paul Willems. Ook hij ging creatief aan het werk met het kerstthema en zorgt zo mee voor het in stand houden van de lokale kersttradities in onze regio.

Bekijk hier het volledig aanbod aan Kerstactiviteiten

 

Foto: Kristof Donné

 

Locatie: 
Markt 33, 2440 Geel
Meer info
Telefoon: 
014 56 63 80