Kerst in Geel 2017

vrijdag, 1 december, 2017 (Hele dag) tot dinsdag, 26 december, 2017 (Hele dag)

Geel Wintert! tovert de Geelse markt in december om in een feeëriek wintertafereel. De mooie schaatsbaan vormt het kloppende hart van dit winterevenement. Jonge en iets-minder jonge kinderen kunnen zich uitleven op het ijs terwijl hun ouders, grootouders en vrienden hen van in de gezellige winterbar gade slaan. Van hieruit deint de winterfolie verder uit naar de rest van de markt.
Je vindt er kraampjes waar je diverse kerst- en winterartikelen kan kopen van lokale delicatessen over mutsen tot decoratie. Daarnaast zijn er uiteraard ook stands waar je de innerlijke mens kan verster...ken. In de buurt van de kerk vind je de Geelse kerststal en enkele kermisattracties voor de allerkleinsten.

In 2018 krijgt de Markt in Geel een splinternieuwe kerststal, dus op 10 december organiseren we een groots afscheid. Trek je leukste disco-outfit aan en laat originele foto's nemen van jezelf met familie en/of vrienden. Achteraf kan je de foto's downloaden met een feestelijke kader. Zo heb je de meest originele kerstkaart meteen in handen!

Op zaterdag 16 en zondag 17 december valt er extra veel kerst te beleven. Zo is er de gezellige kraampjesmarkt op de Havermarkt waar tal van verenigingen en goede-doel-initiatieven originele kerstcadeaus en een uitgebreid gamma lekkere hapjes en drankjes aanbieden. Op zaterdag kan je op de kiosk 2 Kerstminions ontmoeten en op zondag staat de kerstman klaar om de allerkleinsten te ontvangen voor een fotoshoot. Op zaterdagavond trakteert de Tractor Kerst Run de bezoekers van de kerstmarkt op een heus lichtfestijn. Kom dus zeker de unieke sfeer opsnuiven!

Ook staan tal van vrijwilligers weer paraat om in de Waai een wervelend kerstspektakel vol muziek en dans aan jullie te tonen. Met “De Wraak van Krampella” brengt Geels regisseur Ief Dams een spannend maar hartverwarmend verhaal.

Voor een andere kijk op het kerstgebeuren kan je onder begeleiding de toren van de St.-Amandskerk beklimmen en genieten van een adembenemend uitzicht.

Mag het wat meer zijn? Dan kan je ook dit jaar op pad tijdens Késmis in den Doenkere. De stadsgidsen loodsen je door het centrum van Geel en vertellen over typische kerstgebruiken en –tradities. Onderweg kan je genieten van een aantal lekkere streekproducten en breng je een bezoek aan de Kerststallententoonstelling, waar je handgemaakte miniatuurkerststallen kan bewonderen.

Naast dit alles, organiseren ook verschillende verenigingen en instellingen een activiteit in kerstsfeer.

Kortom, Kerst in Geel is een magische belevenis!

Gedetailleerde informatie over al deze activiteiten vind je binnenkort op facebook of op deze pagina.

(Foto © Kristof Donné)

Locatie: 
Markt, Geel-Centrum
Meer info