Fietsen met Smaak 2017

zaterdag, 1 april, 2017 (Hele dag) tot zaterdag, 30 september, 2017 (Hele dag)

Hoe kan je beter van het zonnetje genieten dan met een culinaire fietstocht door de Kempen? Fietsen met Smaak combineert lekker eten en drinken met een sportieve activiteit en brengt je op de mooiste plekjes langs het fietsnetwerk in Geel.

De fietsroute voert je langs de bossen van Bel op het grensgebied tussen Geel, Mol en Meerhout. Kenmerkend voor dit landschap zijn de landduinen die her en der opduiken. Verder op je tocht is het zalig fietsen op de jaagpaden langs het kanaal Bocholt-Herentals. Even uitrusten kan je aan de visvijver van stedelijk recreatiedomein Dekshoevevijver. Stap van je fiets in het centrum van Geel en wandel door de winkelstraten. De 42 km lange fietsroute is een echte ontdekkingstocht! Doe je het liever wat rustiger aan, dan kan je de tocht over verschillende dagen spreiden.

Hapje eten

Vijf brasseries nemen de ‘Smaak’ voor hun rekening. Dit jaar zijn dat Brasserie Flore, De Kruimel, De Kleine Volmolen, Taverne ’t Belshof en Het Aards Hof. Je kiest drie eetgelegenheden uit waar je de benen onder tafel schuift en geniet van een aperitief met amuse en een voorgerecht, een hoofdgerecht of een nagerecht. Bij de dienst toerisme koop je een fietsboekje. Daarin staat een overzicht van de gerechten die je in de verschillende brasseries krijgt. Na de route heb je genoten van heerlijke gerechten en wonderlijke fietspaden.

Praktisch

De kostprijs voor een dagje happen en trappen vol culinaire verwennerij is 35 euro per persoon. Drank is niet inbegrepen (behalve aperitief) en reken je altijd ter plaatse af. Deelnemen is mogelijk van 1 april tot en met 30 september. Je vertrekt op een dag en tijdstip naar keuze. Reserveren bij de deelnemende horecazaken valt aan te raden, vooral tijdens het weekend. Vanaf 6 personen is reservatie verplicht. Het culinaire fietsboekje met bijhorende bonnen kan je kopen bij dienst Toerisme.

 

 

Info

Dienst Toerisme en Stadsanimatie
Markt 1
2440 Geel
014 56 63 80
toerisme@geel.be

 

Foto: ©Hilde Verachtert

Meer info
Telefoon: 
014 56 63 80